SEPON ANALYYSIT

Miksi käyttää vuokravälittäjää

Suurin osa vuokranantajista vuokraa asuntonsa itse. Omatoimisessa asunnon vuokrauksessa onkin paljon etuja. Ensinnäkin, se on hyvin opettavaista: vuokraustoiminnan juridiikka, myyntiprosessi ja dokumentaatio tulee väkisinkin tutummaksi. Lisäksi suhteen luominen vuokralaiseen, eli asiakkaaseen, saattaa muodostua vahvemmin, kun vuokranantaja on itse tehnyt karsinnan ja valinnan lukuisten hakijoiden joukossa. Asunnon vuokraa ihminen ihmiselle, ilman välikäsiä.

Toisaalta myös välittäjän käyttö tuo runsaasti etuja. Asuntovälittäjiä pidetään usein pelkkinä oven avaajina ja asunnon pintapuolisina esittelijöinä. Todellisuudessa asunnon välittäminen on kuitenkin monipuolinen palvelukokonaisuus johon vaaditaan kokemusta ja monenlaista osaamista myynnistä, lainsäädännöstä, talotekniikasta ja markkinoinnista. Lisäksi paikallistuntemus saattaa välittäjältä tulla luonnostaan. Välittäjillä on myös laajat verkostot ja mahdollisesti valmiita vuokralaisia odottamassa sopivaa kohdetta.

Ehkä tärkein lähtökohta välittäjän työlle on neuvotella myyjälle tai vuokranantajalle mahdollisimman suotuisa kauppa- tai vuokrahinta. Siitä lähtee ammattitaitoisen välittäjän alusta loppuun hoitama kaupantekoprosessi, joka parhaimmillaan lisää turvallisuuden tunnetta molemmilla osapuolilla.

Yleisesti tärkeimmät syyt käyttää vuokravälittäjää ovat seuraavat:

 • Ajansäästö.
  Vuokralaiskandidaattien läpikäynti, asunnon näyttäminen ja markkinointi vie oman aikansa, eritoten jos asunto on toisella paikkakunnalla.
 • Asiantuntijuus.
  Vuokravälittäjillä on yleensä LKV- tai LVV-tutkinto joka sertifioi osaamistason. Lisäksi kokemus luo näkemystä eri tilanteisiin. Vuokralaiskandidaatit saattavat luottaa välittäjään enemmän kuin omatoimiseen vuokraukseen.
 • Dokumentoitu prosessi.
  Kaikki vaiheet dokumentoidaan ja tehdään oikeaoppisesti.
 • Tehokas markkinointi.
  Välittäjä osaa valita markkinoille sopivat kuvat, esittelytekstit ja tärkeimmät asuntotiedot markkinointimateriaaleihin.
 • Paremmat sopimukset.
  Välittäjän kautta teet vuokralaisen kanssa varmasti oikeanlaisen sopimuksen jossa on huomioitu irtisanomisajat, sopimusvakuudet sekä vuokrankorotukset.
 • Laajennettu selonottovelvollisuus.
  Monet lait, säädökset sekä Hyvä vuokranvälitystapa vaativat välittäjää ottamaan kohteesta selville kaiken saatavilla olevan olennaisen tiedon.
 • Turvallisuus.
  Aluehallintovirasto (AVI) vaatii välitysliikkeiltä taloudellista vakuutusta, mikä luo kuluttajansuojaa ja turvaa mahdollisiin riskeihin liittyen.

Tavallisten välitystehtävien lisäksi välittäjä pystyy monesti neuvomaan asuntosijoituksiin liittyvissä laskelmissa, verojen optimoinnissa sekä kertomaan yleisestä markkinakehityksestä.

Yleinen vuokravälityspalkkio markkinoilla on yhden kuukauden vuokra lisättynä arvonlisäverolla (24 %).  Kiinteistösepot LKV kuitenkin tarjoaa välitystä kiinteään hintaan 483,87€ + ALV 24% (eli yhteensä vain 600€!). Vuokravälitysmenot voit vähentää henkilökohtaisessa tai yrityksesi verotuksessa.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää.