SEPON ANALYYSIT

10 syytä käyttää vuokravälittäjää asunnon etsimiseen

Asuntojen myyntiin liittyen ostotoimeksiannot alkavat olla yleisiä, mutta mahdollisuuksia on myös vuokraustoiminnassa. Suomessa asunnon hakijat ovat harvoin tottuneet maksamaan välityspalkkioita, ja viime vuosien suurien rakennusmäärien takia vuokramarkkinoilla vuokralaiset ovat vahvoilla tarjonnan ollessa suurta.

Useimmiten välittäjällä saattaa olla valmiina lista asunnoista, joihin vuokranantaja etsii vuokralaista. Tällöin vuokranantajat maksavat toimeksiannon asunnon vuokraamisesta. Välittäjällä saattaa siis olla valmiina kohteita jotka voivat olla tarpeisiisi sopivia. On kuitenkin muutama ihan hyvä syy käyttää vuokravälittäjää asunnon etsimiseen. Toisaalta on myös mahdollista maksaa välittäjälle "löytöpalkkio" asunnon etsimisestä.

Välittäjän tehtävänä on saattaa vuokranantaja ja vuokralainen yhteen ja Hyvän vuokranvälitystavan mukaan välittäjä on oikeutettu ainoastaan yhteen välityspalkkioon. Joissain tapauksissa on mahdollista myös pistää välityspalkkio puoliksi vuokranantajan ja vuokralaisen kesken.

Tässä 10 hyvää syytä käyttää vuokravälittäjää asunnon etsimiseen:

1. Muutto uuteen kaupunkiin tai uudelle alueelle

Välittäjä tuntee kaupungin, paikallisen vuokramarkkinan, alueen tason sekä erilaiset palvelut, joita alueella on saatavilla. Vieraspaikkakuntalaisille paikallisesta välittäjästä saattaa olla paljonkin hyötyä nopeuttamaan kotiutumista. Lisäksi ulkoimaisia asunnonhakijoita auttaa paikallisen kielen tunteminen.

2. Kilpaillut markkinat

Vaikka makrotasolla vuokra-asuntoja on runsaasti saatavilla, saattaa paikallisesti olla alueita, joista voi olla vaikea löytää sopivaa vuokrakohdetta. Kun asuntoja tulee näytille, saattaa ovella olla ihmisiä jonoksi asti. Tällöin vuokravälittäjä saattaa antaa etulyöntiaseman vuokranantajan silmissä.

3. Ajansäästö

Välillä on kiire eikä ole kiinnostusta tai sopivaa aikaa etsiä asuntoja pitkin nettiä ja ilmoituspalstoja. Kun välittäjä etsii sinulle asunnon, aikaa säästyy, eikä tarvitse istua tietokoneella kaikkia iltoja asuntoa etsimässä.

4. Näytöillä käynti

Sopivaa aikaa näytöillä käyntiin ei myöskään aina löydy, esimerkiksi jos työaika on epäsäännöllinen ja työn ulkopuolisia aktiviteetteja on paljon. Vuokravälittäjä voi käydä katsomassa asuntoja puolestasi ja katsoa kuinka se sopii määrittämiisi tarpeisiin.

5. Pääsy listaamattomiin kohteisiin

Asunnot liikkuvat vauhdilla, ja olemalla yhteydessä vuokravälittäjiin saatat saada tiedon sopivasta vuokra-asunnosta jo ennen kuin se on julkaistu netin ilmoituspalstoilla.

6. Neuvottelutaidot

Välittäjä tietää paikallisen markkinan ja oikeat vuokratasot. Hän on tottunut vuokraneuvotteluihin ja tietää mitä kannattaa sisällyttää sopimukseen.

7. Vuokranantaja saattaa luottaa vuokranantajaan tutustumisessa

Vuokranantajat tekevät lähes poikkeuksetta laajat taustatutkimukset potentiaalisista vuokralaiskandidaateista. Tämän lisäksi saattaa olla hyödyksi, jos vuokralaista on suosittelemassa vuokravälittäjä.

8. Lailliset asiat ja sopimukset

Kun vuokrasuhde solmitaan vuokravälittäjän avustuksella, sopimukset solmitaan lain vaatimusten ja hengen mukaisesti. Lisäksi vakuudet maksetaan ja kirjataan oikeaoppisesti, joten maksun palautus on varmaa.

9. Kalustekatsaus

Muuton yhteydessä katsotaan, että kaikki asunnon sisältämät tavarat kirjataan, jotta pois muuttaessa ei tule erimielisyyksiä.

10. Muuta asuntoon liittyvää apua

Vuokravälittäjä voi lisäksi auttaa vakuutusten, sähkösopimusten sekä muun vastaavan asuntoon liittyvän työn kanssa.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää.

 +358 40 218 5 888

 asiakaspalvelu@sepot.fi